0031 23 528 40 75, info@geerlings-dahlia.nl
NL | EN | DE

Over ons

Over ons

Onze vader en schoonvader Cor Geerlings, begon op 22-jarige leeftijd, net na de Tweede Wereldoorlog, zijn eigen dahliakwekerij.

Hij vestigde zich in Heemstede aan de rand van de bollenstreek, op steenworp afstand van de duinen. Een streek die bekend staat om zijn geestgrond. Deze zanderige grond is uitermate geschikt om dahlia's te telen.

Zijn eerste veredelingssucces stamt al uit 1947, het geboortejaar van de fameuze waterlelie-dahlia "Glorie van Heemstede".

Later zouden nog vele nieuwe aanwinsten volgen zoals; Cream Beauty, Yvonne, White Ballet, Pearl of Heemstede, Cornel, Jomanda, Ivanetti, enz.

Een leven lang werken in de dahlia's heeft vader Cor mooie sucessen en prijzen opgeleverd. 

Dat hij erelid mocht worden van de Engelse Dahliasociety was iets waar hij enorm trots op was.

 

Na zijn overlijden in 2012 (zie In Memoriam) is het bedrijf voortgezet door zijn zoon Jan en schoondochter Elly.

Jan die al zijn hele leven betrokken is geweest bij alle activiteiten op de kwekerij, in eerste instantie onder lichte dwang en later uit pure fascinatie voor deze prachtige bloemen. Er was daarom niet veel nodig om deze vonk over te laten springen op Elly die sinds 2010 actief meewerkt op de kwekerij.

Veel liefde en aandacht stoppen we in ons product. Wij doen nog steeds het meeste werk met de hand en daarom durven wij ons een ambachtelijk bedrijf te noemen. Alles doen wij met z'n tweeën. Jan fulltime in het bedrijf, Elly werkt naast de werkzaamheden thuis ook drie dagen in het onderwijs. Dat alles, in combinatie met ons gezin, maakt dat wij het altijd erg druk hebben.

Wanneer u naar onze tuin komt, zult u een van ons tweeën vast en zeker tegen het lijf lopen. Wij staan open voor uw vragen en zullen u zo goed en zo kwaad als dat kan een antwoord geven.

Kortom wij zijn een klein bedrijf waar het er op een ouderwets laagdrempelige manier aan toe gaat.

Wij hopen dat u onze showtuin eens komt bezoeken en dat u zich welkom voelt.

 

 

          

 

Eventuele opmerkingen bij uw bestelling

Wat zoek je?